ΕΙΣΑΓΩΓΗ...............

Πήγαινε κάτω

ΕΙΣΑΓΩΓΗ...............

Δημοσίευση  Admin Την / Το Σαβ Φεβ 16, 2008 4:05 pm

Τα Ταρώ είναι σίγουρα μια από τις πλέον διαδεδομένες μεθόδους μαντείας. Πολλά έχουν γραφτεί για αυτές τις κάρτες, αλλά σωστά, άλλα όχι και τόσο σωστά και άλλα πέρα για πέρα δημιουργήματα της φαντασίας των ανθρώπων. Οι ιστορικοί που έχουν ασχοληθεί με την ιστορία των Ταρώ, αλλά και οι άνθρωποι που απλά ενδιαφέρθηκαν για αυτά, έχουν τελικά καταλήξει σε μερικά συμπεράσματα:
Το μυστήριο και ο θαυμασμός που αγκαλιάζουν τα Ταρώ, δημιούργησαν τον μύθο ότι προέρχονται από την Αίγυπτο, την Κίνα, την Ινδία και άλλες χώρες που επίσης καλύπτονται με ένα πέπλο μυστηρίου. Τα Ταρώ όμως εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Βόρεια Ιταλία στις αρχές του 15ου αιώνα. Δεν αποκλείεται να ήρθαν από αλλού μιας και το εμπόριο της Ιταλίας φτάνει μέχρι τα βάθη της Ασίας εκείνη την εποχή, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα Ταρώ δεν είναι Ιταλικά. Οι πρώτες κάρτες Ταρώ εμφανίζονται με περίτεχνα σχέδια Ιταλών ευγενών της εποχής.
Συνηθίζεται επίσης να ότι τα Ταρώ ήρθαν στην Ευρώπη με τους τσιγγάνους. Δεν έχουμε όμως καμία απόδειξη χρησιμοποίησης των Ταρώ από τους τσιγγάνους πριν από τον 20ο αιώνα. Πριν από αυτό, οι μόνες καταγεγραμμένες μέθοδοι μαντείας των τσιγγάνων είναι η χειρομαντεία και η απλή τράπουλα.
Η λέξη «Ταρώ» είναι επίσης Ιταλική. Αρχικά οι κάρτες ονομάστηκαν «carte da trionfi» που σημαίνει «κάρτες των θριάμβων». 100 χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση, αλλάζουν όνομα σε «tarocchi» που είναι ένα λογοπαίγνιο του «carte da trionfi» και χρησιμοποιήθηκε για να τις ξεχωρίσουν από ένα παιχνίδι με απλή τράπουλα που παίζονταν εκείνη την εποχή και που επίσης λέγονταν «θρίαμβοι». Η Γερμανική προφορά του «tarocchi» είναι «tarock» και η Γαλλική «tarot». Η συσχέτιση επίσης που γίνεται των Ταρώ με το Εβραϊκό αλφάβητο, εμφανίζεται για πρώτη φορά το 1781 σε μια πραγματεία του Conte de Mellet στην Le Monde Primitif και όχι όπως έχει επικρατήσει ότι πρώτος ήταν ο Eliphas Levi, ο οποίος αναφέρει το ίδιο πολύ αργότερα, το 1850. Εάν τα Ταρώ πραγματικά συσχετίζονται με το εβραϊκό αλφάβητο δεν αποκλείεται, αλλά οι αποδείξεις γι αυτό στηρίζονται σε σαθρές βάσεις.
Η απλή τράπουλα λέγεται ότι επηρεάστηκε από τα Ταρώ στην δημιουργία της, «καταργώντας» όμως την Μεγάλη Αρκάνα, εκτός από τον Τρελό (Joker). Η απλή τράπουλα όμως παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη περίπου 50 χρόνια πριν από τα Ταρώ και προέρχεται από το Ισλάμ. Αρχικά εμφανίζεται να διαχωρίζονται οι κάρτες της τράπουλας σε σχέδια με κούπες, σπαθιά, νομίσματα και ράβδους (μπαστούνια), και πολύ αργότερα πήραν τα σχήματα που τώρα γνωρίζουμε (καρδιά, τριφύλλι, ρόμβος, φτυάρι) αλλά διατήρησαν τις αρχικές ονομασίες, με εξαίρεση τα «νομίσματα» που έγιναν «καρό». Η αρχική τράπουλα αποτελούνταν επίσης από 4 Βασιλιάδες και 8 αντρικές φιγούρες ιπποτών, αλλά όχι Τρελό. Μάλλον λοιπόν δεν επηρεάστηκε η τράπουλα από τα Ταρώ, αλλά τα Ταρώ από την τράπουλα.
Η Μεγάλη Αρκάνα των Ταρώ είναι εμφανώς επηρεασμένη από την ευρωπαϊκή αναγεννησιακή ιεραρχία (Αυτοκράτορ, Αυτοκράτειρα, Ιεροφάντης, Μάγος, Τρελός κλπ.), από ευρωπαϊκά επιτεύγματα (το Άρμα), από την αστρολογία (Ήλιος, Σελήνη, Άστρο) αλλά και από τις ευρωπαϊκές θρησκευτικές φοβίες (ο Διάβολος). Οι εικονογραφήσεις επίσης για αυτές τις φιγούρες είναι πέρα για πέρα ευρωπαϊκές.

Η δομή των Ταρώ
Τα Ταρώ αποτελούνται από 78 κάρτες εκ των οποίων οι 22 αναπαριστούν φιγούρες χωρίς αρίθμηση και ονομάζονται Μεγάλη Αρκάνα. Οι φιγούρες της Μεγάλης Αρκάνας διατηρούν μια συγκεκριμένη σειρά και είναι οι εξής: Ο Τρελλός, Ο Μάγος, Η Ιέρεια, Η Αυτοκράτειρα, Ο Αυτοκράτορ, Ο Ιεροφάντης, Οι Εραστές, Το Άρμα, Η Δύναμη, Ο Ερημίτης, Ο Τροχός, Η Δικαιοσύνη, Ο Κρεμασμένος, Ο Θάνατος, Η Εγκράτεια, Ο Διάβολος, Ο Πύργος, Το Άστρο, Η Σελήνη, Ο Ήλιος, Η Κρίση, Ο Κόσμος.
Οι υπόλοιπες 56 κάρτες διαχωρίζονται ισάριθμα σε 14 Κούπες, 14 Σπαθιά, 14 Μπαστούνια και 14 Καρώ (ή Πεντάλφες) όπου παραδοσιακά αναπαριστούνται μονάχα τα ανάλογα σχέδια στον ανάλογο αριθμό (από τον Άσσο μέχρι το 10) και περιέχουν επίσης Βασιλιά, Βασίλισσα, Ιππότη και Βαλέ (ή Υπηρέτη). Αυτές οι 56 κάρτες ονομάζονται Μικρή Αρκάνα. Η Μεγάλη Αρκάνα θεωρείται το κυρίως «διάβασμα» και η Μικρή λειτουργεί σαν βοηθητική. Επίσης, ιστορικά αναφέρεται ότι η Μικρή Αρκάνα προστέθηκε αργότερα στα Ταρώ και οι παραδοσιακές κάρτες δεν την περιέχουν. Πολλοί είναι αυτοί που δεν την χρησιμοποιούν, είναι όμως σίγουρα ένα επιπρόσθετο βοήθημα που δίνει κάποιες λεπτομέρειες που η Μεγάλη Αρκάνα ίσως να μην μπορεί να δώσει.

Πως χρησιμοποιούνται τα Ταρώ
«Ο καλός μάντης μπορεί να διαβάσει και λευκές κάρτες» - αγνώστου
Επιλογή των Ταρώ: Πλέον στο εμπόριο μπορούμε να βρούμε μια πληθώρα από Ταρώ με διάφορα σχέδια, επηρεασμένα από διάφορα θέματα. Κυκλοφορούν κάρτες επηρεασμένες καλλιτεχνικά από το Δωδεκάθεο, από την Κέλτικη παράδοση, από την Σαμανική παράδοση, κάρτες με αερικά, με δράκους, ακόμα και με λουλούδια. Όποιος επιθυμεί να μάθει τα Ταρώ, θα ήταν καλό αρχικά να επιλέξει τα παραδοσιακά Ταρώ (τα αναγεννησιακά σχέδια) και όταν εξοικειωθεί με την ερμηνεία και την χρήση τους να προμηθευτεί αυτά που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του και όχι αυτά που απλά του φαίνονται όμορφα.

Χρήση των Ταρώ
Σχεδόν όλα τα Ταρώ του εμπορίου συνοδεύονται από ένα μικρό βιβλιαράκι με ερμηνείες των καρτών και κάποιες βασικές μεθόδους χρησιμοποίησής τους. Για τον νέο χαρτομάντη, είναι προτεινόμενο προτού ξεκινήσει να κάνει κάποια δοκιμαστικά «διαβάσματα» να παρατηρήσει μια-μια τις κάρτες προσεκτικά και μαζί με την βοήθεια του βιβλίου να «γνωρίζει» τις κάρτες. Θα παρατηρήσει ότι κανένα από τα σχέδια της κάθε κάρτας δεν είναι τυχαία μα ότι όλα κάτι συμβολίζουν. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την μνημόνευση της ερμηνείας της κάθε κάρτας, μα και για να κατανοηθεί το μήνυμά τους.
Συμβαίνει μερικές φορές -ακόμα και σε έμπειρους χαρτομάντες- η ερμηνεία κάποιας κάρτας σε μια συγκεκριμένη θέση και για ένα συγκεκριμένο άτομο, να μην συμβαδίζει με την διαίσθηση του μάντη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πάντα να προτιμάς την ερμηνεία που υποδεικνύει η διαίσθησή σου. Τα Ταρώ -όπως άλλωστε και όλα τα μέσα μαντικής- δεν είναι τίποτε άλλο παρά βοηθήματα της διαίσθηση. Βοηθά να συγκεντρωθείς σε ένα συγκεκριμένο θέμα και να αφήσεις την διόρασή σου ελεύθερη. Δεν είναι τα Ταρώ που έχουν την μαντική δύναμη, μα εσύ ο ίδιος. Γι αυτό και παρατηρούμε καμιά φορά ανθρώπους που μόλις έμαθαν τα Ταρώ να μπορούν να δώσουν ένα εντυπωσιακά έγκυρο «διάβασμα» και άλλους που γνωρίζουν τα Ταρώ χρόνια να μην έχουν τόσο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αυτό φυσικά δεν είναι ο κανόνας, μιας και σε γενικές γραμμές, με την πείρα επέρχεται και η επιτυχία. Εάν όμως δεν συνειδητοποιήσει ο μαθητευόμενος μάντης από την αρχή τον πραγματικό ρόλο των Ταρώ (ή του οποιουδήποτε άλλου μέσου μαντείας) είναι μάλλον απίθανο να καταφέρει ποτέ να δει στο μέλλον με επιτυχία.

Προετοιμασία και φύλαξη των Ταρώ
Συχνά ακούμε για κάποιες προετοιμασίες που γίνονται των Ταρώ και κάποιους συγκεκριμένους τρόπους φύλαξής τους. Το πιο συνηθισμένο είναι να αφεθούν 3 νύχτες στο φως της Σελήνης (το τριήμερο της Πανσέληνου), να μην τα δει το φως του Ήλιου, να καθαγιαστούν και στην συνέχεια να φυλάσσονται σε μαύρο ή μοβ μετάξι και σε σκοτεινό μέρος. Δεν έχω καμία αντίρρηση σε αυτό, αρκεί να μην θεωρηθεί ότι αυτό είναι που τους δίνει δύναμη! Επαναλαμβάνω και πάλι ότι η δύναμη είναι ο άνθρωπος και ΟΧΙ οι κάρτες! Πολλοί αισθάνονται την ανάγκη να κάνουν κάποιες προετοιμασίες για τα Ταρώ τους και κυρίως αυτό βοηθά στο να συνειδητοποιήσουμε ότι όποτε ανοίγουμε και χρησιμοποιούμε τα Ταρώ, κάνουμε κάτι ξεχωριστό και όχι κοινό, κάτι που απαιτεί σεβασμό και προσοχή. Εάν όμως μπορούμε να επιδείξουμε τον ίδιο σεβασμό και χωρίς τις προετοιμασίες, τότε οι προετοιμασίες είναι περιττές.
Με βάση πάντα την προσωπική μου γνώμη, το μόνο στο οποίο θα πρέπει να επιδείξει προσοχή ο χαρτομάντης είναι να μην χρησιμοποιηθούν τα Ταρώ του από άλλους εκτός από τον ίδιο. Έτσι, διατηρείται το ενεργειακό (αλλά και συναισθηματικό) «δέσιμο» του κατόχου με το εργαλείο του και δεν επηρεάζεται από την ενέργεια άλλων

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 16
Ημερομηνία εγγραφής : 16/02/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://birdofparadise.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

μεγάλη αρκάνα

Δημοσίευση  Admin Την / Το Κυρ Φεβ 17, 2008 4:52 pm

Ο Τρελός
Εμφανίζεται να περπατά προς την άκρη ενός μεγάλου βαράθρου και φαίνεται απληροφόρητος για τους κίνδυνους μπροστά του, αφού κοιτάζει επίμονα ονειρεμένα στον ουρανό χωρίς να έχει κάποια ανησυχία.
Ο ανόητος μπορεί να αντιπροσωπεύσει τον απομονωμένο αναζητητή, αγνοώντας συχνά πως αυτός είναι ο αθώος ανόητος που θα μπορούσε να κληρονομήσει τον κόσμο. Είναι σε ένα ταξίδι προς έναν άγνωστο παγκόσμιο προορισμό γνώσης. Το σκυλί του θα μπορούσε να αντιπροσωπεύσει το φόβο που μας κρατά όλους πίσω από αυτό που θέλουμε κατά περιόδους.

Ο Μάγος
Κρατά με το ένα χέρι, το αριστερό, μια ράβδο προς τους ουρανούς και το άλλο χέρι, το δεξιό, δείχνει προς τη γη που απεικονίζει την ισορροπία. Έχει τα σύμβολα των τεσσάρων στοιχείων, μπαστούνι, των κουπών, ξίφος και πεντάκτινο που αντιπροσωπεύουν το πυρ, το ύδωρ, τον αέρα και τη γη, παρουσιάζοντας έτσι πως κατέχει τον έλεγχο τους. Επάνω του είναι ένας φωτοστέφανος με μορφή ενός αριθμού οκτώ που αυτό μπορεί να αντιπροσωπεύσει την αιωνιότητα, η ζώνη του είναι ένα φίδι που τρώει την ουρά της πάλι ένα σύμβολο της αιωνιότητας, της Γνώσης. Στην εικόνα της αρχαίας Ελληνικής απεικόνισης, το φωτοστέφανο έχει τη μορφή του καπέλου του στο σχήμα του άπειρου, και η ζώνη τη μορφή γοργόνιου.
Στο ρίξιμο ίσως να αντιπροσωπεύσει την ικανότητα, τη γνώση, το συμβούλιο, την εμπιστοσύνη, τις οδηγίες από κάποιο σοφότερο, την εξαπάτηση ή την πονηριά.

Η Αρχιέρεια
Η Αρχιέρεια κάθεται μεταξύ ενός μαύρου και ενός άσπρου αλόγου που αντιπροσωπεύουν την ισορροπία μεταξύ των αντιθέτων, κάθεται μπροστά από μια κουρτίνα που αντιπροσωπεύει την κρυμμένη γνώση.

Σε ένα ρίξιμο μπορεί να αντιπροσωπεύσει την εμπιστοσύνη, τη ψυχική δυνατότητα, την κρυμμένη γνώση, την αφιέρωση ή τα μυστικά.

Η Αυτοκράτειρα

Η Αυτοκράτειρα κάθεται άνετα και χαλαρά σε ένα εύφορο χωράφι από καλαμπόκι. Φαίνεται ευτυχής και ικανοποιημένη και δεδομένου ότι ο τομέας καλαμποκιού αντιπροσωπεύει τη γονιμότητα αυτή θα μπορούσε έναν υπαινιγμό κυοφορίας.
Στο ρίξιμο αντιπροσωπεύει τη δυνατότητα που εκπληρώνεται, τη γονιμότητα, την προσοχή, τον οίκτο, τις θηλυκές επιρροές ή την αμφιβολία.

Ο Αυτοκράτορας
Ο Αυτοκράτορας κάθεται στο θρόνο της δύναμής του, έτοιμος για δράση. Στα χέρια του κρατά τα σύμβολα της σοφίας και της λογικής διακυβέρνησης.
Σε ένα ρίξιμο αντιπροσωπεύει το χώρο εργασίας, το συμβούλιο, τις αρσενικές επιρροές, τους καρπούς της σκληρής εργασίας, τις υλικές κατοχές, την υπεροψία ή κάποιο άτομο που υποκύπτει στις συγκινήσεις του.

Ο Αρχιερέας

Ο Αρχιερέας αντιπροσωπεύει την ισορροπία, είναι η σύνδεση μεταξύ των ατόμων και των Θεών, ένας πνευματικός ηγέτης που αναμεταδίδει τη φρόνησή του σε οποιοιδήποτε που θα τον ακούσει.
Στο ρίξιμο αντιπροσωπεύει μια συμβουλή από ένα σοφότερο, τη χρησιμότητα, την καθοδήγηση, τις μη ρεαλιστικές ιδέες και την κατοχή της αρχαίας φρόνησης.
Οι Εραστές

Εδώ παρουσιάζονται δύο γυμνοί άνθρωποι που στέκονται μακριά μπροστά από ένα μεγάλο βουνό, επάνω τους αιωρείται ένας άγγελος κοιτάζοντας επίμονα προς τη γυναίκα. Στο δένδρο πίσω από τη γυναίκα έχει ένα φίδι που αναρριχείται. Είναι το φίδι της φρόνησης.
Στο ρίξιμο αντιπροσωπεύει την αγάπη, τις σχέσεις, την προσπάθεια που απαιτείται σε μια σχέση, την ευλογία, την προσέλκυση της προσοχής ή την αρμονία.

Το άρμα
Αυτή η κάρτα παρουσιάζει ένα ευγενενικό άτομο που στέκεται σε ένα άρμα που τραβιέται από δύο πλάσματα όμοια με τη Σφίγγα, ένα μαύρο κα ένα άσπρο. Δείχνει την ισορροπία των αντιθέτων. Στο ρίξιμο αντιπροσωπεύει τη δύναμη, το έλεγχο, τα ταξίδια, την πειθαρχία, την απομάκρυνση από ένα πρόβλημα, τον πόλεμο ή μια προσπάθεια.

Η Δύναμη
Αυτή η κάρτα παρουσιάζει μια γυναίκα που κτυπά ένα λιοντάρι αλλά το λιοντάρι της γλείφει το χέρι. Επάνω από το κεφάλι της είναι το σύμβολο του άπειρου. Αντιπροσωπεύει την αιωνιότητα.
Στο ρίξιμο αντιπροσωπεύει τη δύναμη, την εμπιστοσύνη, το θάρρος και την αυτοσυνειδητοποίηση.

Ο Ερημίτης
Αυτή η κάρτα παρουσιάζει ένα απομονωμένο άτομο που ντύνεται σε έναν μακρύ γκρίζο χιτώνα, φωτίζεται μόνο από το φανάρι που φέρνει ενώπιον του. Αυτό συμβολίζει το φωτισμό της γνώσης παρά ακριβώς σαν ένα φυσικό φως.
Στο ρίξιμο σημάνει έναν διάστημα μοναξιάς, χωρίς εμπιστοσύνη, με φρόνηση, περισυλλογή και μοναχικότητα.

Ο Τροχός της Τύχης
Αυτή η κάρτα παρουσιάζει τον Τροχό της Τύχης που στηρίζεται στην πλάτη ενός πλάσματος υψηλού μεταξύ των σύννεφων. Στις γωνίες της κάρτας είναι τα τέσσερα ζώδια του Ζωδιακού που αντιπροσωπεύουν τα στοιχεία της γης, του αέρα, του πυρός και το ύδατος. Είναι ο κοσμικός Νόμος της Εξέλιξης.

Στο ρίξιμο αντιπροσωπεύει τους νέους κύκλους, την αλλαγή, μια επιλογή ή μια μεγάλη απόφαση, την ευθύνη για τις ενέργειες, τον καρμικό αντίκτυπο και τις ασταμάτητες δυνάμεις.

Η Δικαιοσύνη
Η κάρτα αντιπροσωπεύει τη γνώση που φαίνεται, αλλά όχι πάντα. Η δικαιοσύνη κρατά ένα ξίφος στο ένα χέρι και την ισορροπία της λογικής σκέψης στο άλλο.
Στο ρίξιμο αντιπροσωπεύει τη λογική, ένα διάστημα όπου τα πράγματα πρέπει να εξεταστούν λεπτομερώς, τη δίκαιη κρίση, το ερευνητικό μυαλό και την ισορροπία.

Ο Κρεμασμένος
Αυτή η κάρτα παρουσιάζει ένα άτομο που κρέμεται από τον αστράγαλό του από ένα δέντρο. Η στάση του δείχνει ότι κάνει αυτήν την θυσία από μόνος του, το κεφάλι του περιβάλλεται από έναν φωτοστέφανο από χρυσό φως. Δηλώνει σίγουρα τη θυσία.
Στο ρίξιμο αντιπροσωπεύει τη θυσία, την αναχαίτιση για ένα μελλοντικό κέρδος όχι τόσο στο υλικό αλλά στο πνευματικό.

Ο Θάνατος
Αυτή η κάρτα παρουσιάζει τις νέες αρχές, την απόσταση των ανόδων των Ήλιων.

Στο ρίξιμο σημάνει την ασταμάτητη αλλαγή, το τέλος ενός κύκλου και την αρχή άλλου, την απώλεια που ακολουθείται από την ανανέωση, την ιάσιμη ασθένεια, το φόβο, τη θλίψη ή τα πράγματα πέρα από τον έλεγχο.Η Μετριοπάθεια
Αυτή η κάρτα παρουσιάζει έναν άγγελο που χύνει το Ύδωρ της Μετριοπάθειας από έναν κάλυκα σε άλλον, αναζωογονώντας και ισορροπώντας και τους δύο. Αντιπροσωπεύσει την ισορροπία της λογικής και των συγκινήσεων, καθότι το έδαφος δηλώνει τη λογική και το ύδωρ τις συγκινήσεις.
Στο ρίξιμο αντιπροσωπεύει την ισορροπία, την ανανέωση, τη διανομή, την υπομονή, τις νέες αρχές και τη μετριοπάθεια.

Ο Διάβολος
Αυτή η κάρτα αντιπροσωπεύει τη δουλεία όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν εύκολα να ελευθερωθούν.
Στο ρίξιμο δηλώνει την υποψία, την αυτο-εξαπάτηση, την εμμονή στις παλαιές ιδέες, το φόβο που οδηγεί στην υποχώρηση, τις μεγάλες προσπάθειες και τη δύναμη.Ο Πύργος
Αυτή η κάρτα παρουσιάζει την απόρριψη μακριά των υλικών δεσμών.
Στο ρίξιμο αντιπροσωπεύει την αλλαγή από την υλική ζωή στην πνευματική, μια καταστροφή, έναν φόβο, μια αναχαίτιση ιδεών, μια ασταμάτητη αλλαγή, νέες αρχές ή πράγματα που πρέπει να σταματήσουν για να μπορέσει το άτομο να προχωρήσει.

Το Αστέρι
Αυτή η κάρτα παρουσιάζει την αναζωογόνηση της γης, την ισορροπία του μυαλού και του πνεύματος που απαιτούνται στον καθένα για να επιζήσει και να προχωρήσει.
Στο ρίξιμο είναι συνήθως ένας καλός οιωνός που μπορεί να αντιπροσωπεύει τις νέες αρχές, την ελπίδα, τις καλές προοπτικές, τη νέα εποχή, την έμπνευση και την ευτυχία.

Η Σελήνη
Αυτή η κάρτα παρουσιάζει τη Σελήνη σε τρεις φάσεις επάνω από τους δύο πύργους που παρουσιάζουν πάλι την ισορροπία. Η λίμνη αντιπροσωπεύει το μυαλό και οι αστακοί, το σκυλί και ο λύκος τα συναισθήματα και ιδιαίτερα το θυμό για κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί.
Στο ρίξιμο δηλώνει τα όνειρα, τη διαίσθηση, την προηγούμενη εμπειρία που έχει επιπτώσεις στο τώρα κα που προκαλεί το τρέχον πρόβλημα, την ψυχική δυνατότητα ή την εξαπάτηση.

Ο Ήλιος
Αυτή η κάρτα παρουσιάζει την αθωότητα και η ευτυχία. Την αύξηση και τη ζωή που δόθηκαν από τον ήλιο.
Στο ρίξιμο αντιπροσωπεύει την αύξηση, την ευτυχία, την πρόοδο, το υλικό κέρδος και την ικανοποίηση.Η Κρίση
Αυτή η κάρτα παρουσιάζει έναν άγγελο φυσώντας ένα κέρατο για να ανασηκώσει τους νεκρούς που αντιπροσωπεύουν τις νέες αρχές.
Στο ρίξιμο αντιπροσωπεύει μια νέα έναρξη, τις πιθανότητες, μια ανανέωση, μια ευνοϊκή κρίση ή μια εξωτερική βοήθειαΟ Κόσμος
Αυτή η κάρτα παρουσιάζει ένα πρόσωπο που χορεύει στη μέση ενός στεφανιού από δάφνη, στις γωνίες είναι τα σύμβολα των ζωδίων που δηλώνουν τα στοιχεία στο Ζωδιακό. Το στεφάνι έχει ειπωθεί πως δηλώνει τη μήτρα παρουσιάζοντας έτσι την αρχή και τέλος.
Στο ρίξιμο αντιπροσωπεύει την ολοκλήρωση, την επιτυχία, την ευτυχία, το πεπρωμένο, την αδράνεια ή την απελευθέρωση.

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 16
Ημερομηνία εγγραφής : 16/02/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://birdofparadise.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΑΝΑ

Δημοσίευση  Admin Την / Το Κυρ Φεβ 17, 2008 4:54 pm

Η Μικρή Αρκάνα

Η Μικρή Αρκάνα δείχνει τα πρόσωπα ή την κατάσταση περισσότερο, παρά τις επιρροές

Βασιλιάς μπαστούνι
Αντιπροσωπεύσει ένα καλό, χρήσιμο, υπομονετικό πρόσωπο.

Βασίλισσα μπαστούνι
Είναι μια ευγενική και καλή γυναίκα. Αφορά θέματα επιχειρήσεων και χρημάτων. Είναι φιλική και αγαθή και θα βοηθήσει.

Ιππότης μπαστούνι
Ο ιππότης μπαστούνι είναι ένα φιλικό νέο άτομο που είναι φιλομαθή. Αυτό μπορεί να αντιπροσωπεύει την κίνηση προς τα πάνω, ένα ταξίδι, τη διακοπή.

Ακόλουθος μπαστούνι
Ένας καλός και νέος που έχει σεβασμό για άλλα τα επιτεύγματα, μηνύματα που έρχονται, οδηγίες και σεβασμός.

Άσσος μπαστούνι
Ο άσσος μπαστούνι αντιπροσωπεύει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία ειδικά στις νέες επιχειρήσεις και την ίδια την επιχείρηση.

Δύο μπαστούνι
Εμφανίζει ένα άτομο που αντιπροσωπεύει τα σχέδια, τις νέες αρχές, την εμπιστοσύνη στον στόχο σε μια νέα επιχείρηση.

Τρία μπαστούνι
Αντιπροσωπεύει τις προκλήσεις για εξέλιξη, τη συνεργασία και το μακρινό προγραμματισμό.

Τέσσερα μπαστούνι
Αντιπροσωπεύει μια χαρούμενη περίπτωση, την ολοκλήρωση μιας στοιχειώδους εργασίας, την επιτυχία και την ικανοποίηση.

Πέντε μπαστούνι
Αντιπροσωπεύει μιαν προσπάθεια ή μιαν καθυστέρηση, τον ανταγωνισμό, την ανησυχία ή την πρόκληση.

Έξι μπαστούνι
Αντιπροσωπεύει τα μηνύματα, τη νίκη, το φόβο, τη χαρά, τις συζητήσεις και τις ειδήσεις και καλούς ή κακούς.

Επτά μπαστούνι
Δηλώνει την προσπάθεια, τις διαπραγματεύσεις, τη δύναμη ανδρείας που απαιτείται του σώματος και του μυαλού.

Οκτώ μπαστούνι
Δηλώνει τη γρήγορη ενέργεια, την απομάκρυνση από κάτι, τα γρήγορα ταξίδια, τις γρήγορες αποφάσεις ή την πολλή βιασύνη.

Εννέα μπαστούνι
Δείχνει αν έχει υπάρξει μια προσπάθεια και αν απαιτείται περισσότερη. Αντιπροσωπεύει τις κρυμμένες επιφυλάξεις της δύναμης και τη δυνατότητα για απελευθέρωση από την πίεση.

Δέκα μπαστούνι
Αντιπροσωπεύει την κατοχή, τη φόρτωση, ένα έργο που σύντομα πρέπει να ανυψωθεί με σκληρή εργασία και δύναμη.

Βασιλιάς κούπα
Είναι ένα καλά εκπαιδευμένο άτομο ειδικά στις τέχνες, στις επιστήμες. Είναι χρήσιμος.

Βασίλισσα κούπα
Είναι μια επινοητική καλλιτεχνική γυναίκα, όχι πάντα ρεαλιστική και μπορεί να τείνει λίγο σε ονειροπόλα. Μπορεί να αντιπροσωπεύει την ψυχική δυνατότητα και ένα συναισθηματικό ή διαισθητικό πρόσωπο.

Ιππότης κούπα
Είναι ένα επινοητικό νέο άτομο, προσεκτικό και διακριτικό. Μπορεί να έχει έναν δυσνόητο χαρακτήρα, χιούμορ και ίσως θερμή συμπεριφορά.

Ακόλουθος κούπα
Είναι πάλι ένα επινοητικό και δημιουργικό πρόσωπο που μπορεί να είναι πολύ καλλιτεχνικό και ψυχικό. Μπορεί όμως να είναι πάρα πολύ ονειροπόλος.


Άσσος κούπα
Αυτή η κάρτα αντιπροσωπεύει την αφθονία της αγάπης και χαράς. Τις συγκινήσεις, τη γονιμότητα, τη δημιουργικότητα και την έμπνευση.

Δύο κούπα
Η κάρτα μπορεί να δείχνει την αληθινή αγάπη, τη φιλία, την επανασύνδεση αγαπημένων, την ευτυχία.

Τρία κούπα
Αυτή η κάρτα αντιπροσωπεύει ένα ευτυχές γεγονός, τη φιλία, χαρά, ικανοποίηση, ευτυχία, που θεραπεύει ή πέρα από την ανοχή.

Τέσσερα κούπα
Αυτή η κάρτα αντιπροσωπεύει τη δυσαρέσκεια που μπορεί να είναι μια προειδοποίηση.

Πέντε κούπα
Αντιπροσωπεύει μια θλίψη από χάσιμο είτε αγάπης ή περιουσίας. Μπορεί όμως να σημαίνει πως τα παιδιά αφήνουν το σπίτι για να μείνουν σε δικό τους χώρο.

Έξι κούπα
Αντιπροσωπεύει ένα δώρο ή ένα μήνυμα που προέρχεται από κάποιο φίλο ή εραστή του παρελθόντος. Μπορεί να δείχνει κληρονομιά και δώρα.

Επτά κούπα
Αντιπροσωπεύει τη γοητεία των κτήσεων και των επιλογών. Μπορεί να είναι μια προειδοποίηση για κάτι μη ρεαλιστικό. Τα όνειρα, οι σφοδρές επιθυμίες και οι μη εφικτές ιδέες μπορεί να είναι ένα μήνυμα με αυτήν την κάρτα.

Οκτώ κούπα
Δηλώνει την αναχώρηση ή την οπισθοχώρηση για να κερδισθεί η πρόοδος. Η οπισθοδρόμηση για μια νέα έναρξη.

Εννέα κούπα
Δείχνει αφθονία πραγμάτων, ικανοποίησης, φυσικών και υλικών κερδών, ικανοποίησης και εκπλήρωσης.

Δέκα κούπα
Δηλώνει την ευτυχία και την εκπλήρωση όχι μόνο σε υλικά αλλά συναισθηματικά και πνευματικά θέματα. Μπορεί να αντιπροσωπεύει την οικογένεια και τις χαρές που κερδίζονται από αυτήν, καθώς επίσης τους καρπούς της σκληρής εργασίας.


Βασιλιάς ξίφος
Είναι ένα ευφυές, γρήγορο και πνευματώδη πρόσωπο, είναι δίκαιο και λογικό. Η κρίση του είναι δίκαιη εάν και λίγο σκληρή και βλέπει αντικειμενικά τα πράγματα.

Βασίλισσα ξίφος
Η βασίλισσα είναι ένα ισχυρό πρόσωπο που έχει κάποια θλίψη ή λυπάται για κάτι αν ξέρει ότι ο χρόνος θα ανακουφίσει αυτόν τον πόνο. Μπορεί να αντιπροσωπεύει μια χήρα που ακόμα κι αν έχει θλίψη στη ζωή της, είναι δίκαιη και χρήσιμη στους άλλους.

Ιππότης ξίφος
Είναι ένας νέος που βγάζει γρήγορα συμπεράσματα και ενεργεί συχνά χωρίς σκέψη για τις συνέπειες. Μπορεί να είναι αλαζονικός και επίμονος, είναι ευφυής αλλά προτιμά να σκέπτεται αντί να δρα.

Ακόλουθος ξίφος
Ένα άτομο που δρα γρήγορα αλλά σκέπτεται λίγο περισσότερο, απ’ ότι ο Ιππότης ξίφος.Άσσος ξίφος
Αυτή η κάρτα μπορεί να αντιπροσωπεύει την επιτυχία, τη δύναμη, τη δυνατότητα να βρεθεί λύση σε πρόβλημα.

Δύο ξίφος
Αντιπροσωπεύει το φόβο. Τον κίνδυνο της ανισορροπίας στην ανάγκη της ισορροπίας που είναι απαιτημένη στη διατήρηση της ειρήνης. Μια μεγάλη επιλογή.

Τρία ξίφος
Αυτή η κάρτα φέρνει προβλήματα της καρδιάς και της αγάπης. Δείχνει άγχος. Μπορεί να δηλώνει ακόμα μια πτώση ή ένα διαζύγιο.

Τέσσερα ξίφος
Αυτή η κάρτα δηλώνει ένα χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να μπουν τα πράγματα σε σειρά. Είναι ένα διάστημα για χαλάρωση ή για περισυλλογή ή για θεραπεία.

Πέντε ξίφος
Δηλώνει την επιτυχία ή την ήττα.Έξι ξίφος
Αυτή η κάρτα μπορεί δείχνει ένα ταξίδι ειδικά θαλάσσιο. Μπορεί να αντιπροσωπεύει την απομάκρυνση από τα προβλήματα και τον ερχομό καλύτερου διαστήματος ή κατάστασης.

Επτά ξίφος
Δείχνει το κακό, τη μυστικότητα που μπορεί να είναι μια προειδοποίηση για κλοπή ή ενός διαστήματος απάτης ή εξαπάτησης.

Οκτώ ξίφος
Δηλώνει τη δουλεία ή τον περιορισμό με καταστάσεις πέρα από έλεγχο. Μπορεί να αντιπροσωπεύει φόβο για τη νίκη ή την πρόοδο.

Εννέα ξίφος
Δείχνει θλίψη, κακά όνειρα, κενό ενοχής.

Δέκα ξίφος
Μάλλον κακή κάρτα που αντιπροσωπεύει κάτι που θα πρέπει να χαθεί προκειμένου υπάρξει πρόοδος και περισσότερο κέρδος. Δηλαδή, να σταματήσει το παλαιό για να κερδίσει
Βασιλιάς πεντάκτινο
Ο Βασιλιάς πεντάκτινο είναι ένα ευτυχές, ικανοποιημένο άτομο που είναι δίκαιο στη σκέψη και ενήμερο για την περιουσία του και τα προβλήματά του. Είναι οικονομικά σταθερό και έχει τον έλεγχο της επιχείρησης και του σπιτιού του.

Βασίλισσα πεντάκτινο
Είναι ένα πρόσωπο που φροντίζει με διακριτικότητα. Έχει πλούτο, υλικά και πνευματικά και ξέρει πώς να τα απολαύσει. Είναι επίσης θερμή και γενναιόδωρη.

Ιππότης πεντάκτινο
Δείχνει ένα πρόσωπο καλό σε αρμονία με τη φύση. Έχει σεβασμό για τα χρήματα και την εργασία από την οποία κερδίζει. Εργάζεται σκληρά και υπεύθυνα.

Ακόλουθος πεντάκτινο
Η Ακόλουθος πεντάκτινο είναι μια πιστή νέα φιλομαθής και εργάζεται σκληρά. Σέβεται τα χρήματα και την εργασία. Είναι καλή στην αποταμίευση.

Άσσος πεντάκτινο
Αυτή η κάρτα αντιπροσωπεύει τη χρηματοδότηση, την κληρονομιά, τον πλούτο και όσα κερδίζονται από τη σκληρή εργασία και τα δώρα.

Δύο πεντάκτινο
Αντιπροσωπεύει πολλά πράγματα που το άτομο κάνει με μυστικό και μαγικό τρόπο, όπως προσεκτική εξισορρόπηση των χρημάτων ή των οικονομικών δυσκολιών. Θα μπορούσε επίσης να είναι ένα μήνυμα από θάλασσα.

Τρία πεντάκτινο
Αυτή η κάρτα δηλώνει κέρδη από σκληρή εργασία και τα οικονομικά. Ακόμα τον έπαινο που προκύπτει από κακή σκληρή εργασία ή την ικανότητα σε μια τέτοια δουλειά.

Τέσσερα πεντάκτινο
Αυτή η κάρτα μπορεί να αντιπροσωπεύει την πλεονεξία, την ισχύ, τη δυσπιστία και τον εγωισμό.

Πέντε πεντάκτινο
Δηλώνει ένδεια, σκληρά χρονικά διαστήματα που έρχονται, οδηγίες που είναι απαρατήρητες να εφαρμοστούν, ένα διάστημα εξέτασης της οικονομικής κατάστασης.

Έξι πεντάκτινο
Αυτή η κάρτα αντιπροσωπεύει οδηγίες από άλλους, τον κοινό πλούτο, τη γενναιοδωρία και τα δώρα.

Επτά πεντάκτινο
Αντιπροσωπεύει το κέρδος από τη σκληρή εργασία, τον προγραμματισμό για το μέλλον στην επιχείρηση.

Οκτώ πεντάκτινο
Δείχνει κακή μαθητεία ή εκμάθηση νέων πληροφοριών. Δηλώνει ακόμα την εργασία και καλό τρόπο λειτουργίας σε αυτήν.

Εννέα πεντάκτινο
Αυτή η κάρτα αντιπροσωπεύει την άνεση στην οικονομική ασφάλεια, τη χαρά, την ικανοποίηση, την υλική και πνευματική εκπλήρωση.

Δέκα πεντάκτινο
Δείχνει ότι και το εννέα πεντάκτινο, αλλά αυτό έρχεται σε προχωρημένη ηλικία. Απόλαυση της οικογένειας και κληρονομιά.

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 16
Ημερομηνία εγγραφής : 16/02/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://birdofparadise.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Για ταρω

Δημοσίευση  irma Την / Το Τρι Σεπ 08, 2015 4:12 am

avatar
irma
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 18
Ημερομηνία εγγραφής : 16/02/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης